Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije

Ja, moja profesionalna uloga i gomila emocija

Prijavi se
Školska godina 2022./2023. Planirani datum realizacije 27.05.2023 9.30 - 12.45
Lokacija Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije Split Ruđera Boškovića 20/2
Voditelj Marijana Petrić Maršić Broj mjesta 16 Polaznik/a 12 Slobodna mjesta 4
Trajanje (šk.sati) 4 Načini provedbe Uživo Oblik obrazovanja Radionica
Sažetak edukacije
Edukacija je namijenjena nastavnicima. Tijekom radionice sudionici će sudjelovati u radionici koja ima supervizijski karakter. Pomoću asocijativnih karata i verbalnih asocijacija biti će uvedeni u vježbe kroz koje bi progovarali o stresu, konfliktnim situacijama, vlastitim kapacitetima kao i o kontroli emocija. Osim toga bit će upoznati sa bihevioralno-kognitivnim trokutom koji objašnjava cjelokupno ponašanje ljudi. Time bi dobili bolji uvid u ponašanja i izbore koje radimo. Razumijevajući to ući ćemo u vježbu empatije pomoću koje bi stekli veći uvid u vlastite kapacitete – one koje proizlaze iz uloge profesionalca kada podučavaju te iz uloge onoga koji u konfliktnim situacijama može bolje pomoći sam sebi.
Područje obrazovanja
Socio-emocionalna podrška u odgojno-obrazovnom sustavu (svi dionici odgojno-obrazovnog sustava, od učenika, roditelja, nastavnika, ravnatelja, stručnih službi, …)
Mjesto događanja (Učionica)
predavaonica
Ciljna skupina
odgojno-obrazovni djelatnici
Ishodi
1. Analizirati BKT model na primjeru iz vlastitog života te predvidjeti/sastaviti BKT model cjelokupnog ponašanja drugoga. 2. Objasniti što znači kontrola emocija i koliko emocije imaju veze s tim. 3. Utvrditi neiskorištene kapacitete koji mogu pomoći u rješavanju profesionalnih i osobnih konflikata. 4. Kreirati plan vlastite kontrole emocija.
Ključne riječi
Supervizija, profesionalna podrška, stručna podrška, kontrola emocija, osobni resursi, kapaciteti za rad
# Naziv
Bodovi s institucije